Geschiedenis

De muziek speelde altijd een grote rol in het leven van Jan van Gerven (1921-2002). Zowel vader als opa waren organist bij de plaatselijke kerk en Jan werd dus geboren in een muzikaal gezin. Hij had een natuurlijke aanleg voor muziek maken en speelde al op jeugdige leeftijd verschillende instrumenten.

Tijdens de oorlog werkte Jan in de Duitse Ibach Klavierfabrieken. Daar maakte hij kennis met het ambacht van piano’s bouwen en leerde de fijne kneepjes van het vak. Zijn voorliefde voor de piano ontwikkelde zich verder. Direct na de oorlog is hij in zijn schuurtje begonnen met het opknappen van gebruikte piano’s om deze vervolgens door te verkopen.

Samen met zijn vrouw Bep bouwde hij een bedrijf met een gevestigde reputatie en een uitgebreide klantenkring door heel Nederland. Meer dan 60 jaar later, wordt Pianohandel J. Van Gerven & Zn. nog altijd met dezelfde waarden en energie gerund door zijn beide zoons Marc en Wiljan. Marc en zijn vrouw Annelies houden zich bezig met onderhoud, restauratie en verkoop, terwijl Wiljan het stemmen van de instrumenten bij de klant voor zijn rekening neemt.

Pianohandel J. van Gerven & Zn. staat al meer dan 60 jaar voor kwaliteit en vertrouwen. De Van Gerven’s houden van de gewone, gezellige manier van zaken doen. Dat is al lang geen geheim meer, want onze klanten beamen dit graag in alle toonaarden met mond-tot-mond reclame.